Amanda Bauer

 
 

född 1994

Häst/Ponny: Lap Date f.2007 och har varit min i tre år, till vardags kallas han för Lappen.

Bor: Norra Möckleby, Färjestaden

Klubb: Ridklubben Udden

Tränare: Ann ”Bella” Rodhelind

Varför Hoppning: Från början blev det hoppning av den enkla anledningen att det var något speciellt som vi inte fick göra så ofta på ridskolan så när det stod hoppning på schemat var det det bästa på hela månaden och det jag alltid såg fram emot. Nu när det har gått några år med hoppning på schemat några gånger i veckan, har jag fastnat för att det finns så många detaljer i hur allt från, det perfekta språnget , det perfekta tempot och framförallt den perfekta tävlingsrundan ska kännas och ridas. Även utmaningen i att höja hinderna och fortsätta rida lika bra som på de lägre höjderna är en utmaning för mig.

Meriter: Vi tävlar i hoppning upp till 115 än så länge.

Om mig och mina hästar: Lappen är min första egna häst. Jag har tidigare ridit in lite ponnysar och hästar till ridskolan jag gick på under uppväxten. Under gymnasiet läste jag naturbruk med hästinrikting och fick där möjlighet till att rida in en unghäst under sista året och visa honom på treårstestet.
Lappens stressar inte upp sig i onödan och har som personligt mål att efter varje pass, oavsett hur det har gått eller hur han har skött sig, fjäska sig till lite godis (han lyckas oftast).

Mål: Mitt långsiktiga mål tillsammans med Lappen är att starta en 120 tävling och som första del mål vill vi ha lite felfria rundor och placeringar i lägre klasser.